Voor en door jongeren met reuma

Op 12 oktober is het World Arthritis Day (Wereldreumadag). Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan de gevolgen van reumatische aandoeningen op het alledaagse leven van mensen. Dit jaar is het thema voor World Arthritis Day‘It’s in your hands, take action’. Dat wil zeggen dat we zelf elke mogelijkheid moeten aangrijpen om in actie te komen om de best mogelijke zorg te ontvangen.

Om wereldwijd aandacht te vragen voor reuma wordt er een grote social media campagne georganiseerd. Daarom vragen we iedereen actie te ondernemen door een High 5 te delen via de social media en daarbij gebruik te maken van #WADHigh5. We willen dat zoveel mogelijk mensen hun High 5 foto’s en video’s delen op Twitter, Instagram en Facebook. Op deze manier kun je laten zien dat jij mensen met reuma ondersteunt en draag je bij aan de bekendheid van reuma en de impact hiervan.

Dit kun je op twee manieren doen: door een High 5 aan iemand te geven en hier een foto van te maken of door de naam van een persoon, voor wie de High 5 is bedoeld, op je hand te schrijven en hiervan een foto te maken. Dit kan bijvoorbeeld de naam zijn van iemand met reuma die je graag wilt steunen, een hulpverlener die je wilt bedanken of iemand die je wilt vragen actie te ondernemen tegen reuma. Deel je foto via Twitter, Facebook of Instagram, schrijf daarbij waarom jij je High 5 deelt en maak gebruik van #WADHigh5.

 

Wil je een goodiebag winnen?
Youth-R-Well.com verloot een goodiebag onder de leukste foto van de actie #WADHigh5.

Lees voor meer info over deze actie: http://youth-r-well.com/nieuws/wereldreumadag

 

(Bron: www.youth-well.com)